Tro det eller ej

Tro det eller ej, men mitt horoskop stämde :) gårdagen blev en lyckad dag. Fick samtalet om försäljningshandlingarna, det som vi väntat på lääääänge. De skall troligen skötas/ undertecknas på fredag. Yes ,yes, nu kanske hjulen börjar snurra lite igen och Vi får psykiskt varva ner lite. Men inte ännu, nu över helgen gäller det att sitta ner och börja SORTERA den fakturan i den högen den i den högen och så vidare. Men tror den uppgiften ändå kommer att kännas bra, med att få våra pappershögar som jag redan skrev om , oj snart ett år sedan....uppredda. ( nu håller vi bara tummarna att allt går vägen). Och som plus på den fina gårdagen, så rullar arbeten in med bra fart, samt nya produkter under arbete och börjar ta form. FB företagarsidorna uppdaterade och skall effektiveras. Dagen avslutades med ett långt brev till ett av föreningarna jag ännu  är medlem  i, (les miserables) nu väntar jag med spänning om responsen.... Ett samtal redan idag avslutats med gott resultat.

Nu gäller det bara för mej att hålla/hänga i trådarna ( är jag tillräckligt utvilad/återhämtat mig) eller är det ett nytt gaspådraget som pågår....men i alla fall så känns det bra idag!

Ha en bra dag allihopa :)
30.01.2013 kl. 09:17

Dagens horoskop, Yes

Måndag ( igen) läste dagens horoskop ;). " Hetsa inte upp dej i onödan, när det gäller pengar nu. Nya dörrar öppnas för dej redan i morgon........Väntar med spänning ... Låter lovande ( tyvärr ha de tidigare dagars prognoser inte slått in, men... Lite optimist får man ju vara... )
28.01.2013 kl. 08:43

Tips till kreativa kvinnor


Borde man delta igen för att få igång sin kreativa sida och sluta gräva ner sig i sin grop...som snart är så djup att int ens ljuset tränger sig ned.....för det FINNS ju möjligheter bara man öppnar sina sinnen. Är du som läser obebott att träffa verkliga idesprudlande damer som inte lämnar någon orörd, så logga in på länken nedan hittas också på FB-kreativitet och inspiration för kvinnliga företagare

http://web.abo.fi/projekt/kreativakvinnor

Kan varmt rekommendera Ester med gänget, var för några år sedan i Åland på motsvarande tillställning med 200 andra kreativa kvinnor  tillställningen var vi också hade Tarja Halonen med och dansade :) kan hittas på youtube med dancing president...
26.01.2013 kl. 10:48

Hjälp 1.2.13 spara bakgrundsbilder???

Nu borde man spara bakgrundsbilden ??m.m. för Ratata skall ändra funktioner, säkert är det bra att saker o ting blir bättre, Men då man inte är expert på datorer, blir man less på alla omändringar som görs på olika medieformer.  Just då man lärt sig att använda systemet då ändras det.... Så hur sparar jag min bakgrundsbild på denna blogg? måste jag spara texten som beskriver min blogg?  Och sedan om jag lyckats spara detta hur fanken får jag det då tillbaka efter 1.2.? ............kan någon vänlig bloggare ge en enkel men nogrann beskrivning för en dyslektiker med minimala datorkunskaper.. 
25.01.2013 kl. 10:01

Företagarens godtrohet....

Denna vecka är bara halvvägs och har hunnit med många tankar om att vara företagare. måste kanske bero på planeternas ställning...

Var finns det gamla handslaget då man kommit överens om något som vi finländare varit kända för... idag finns det bara enligt mej en djungelns lag trampa över alla som är ivägen kör hårt, skit i andra...mentaliteten. ( du måste vara skeptisk mot alla erbjudanden du får, för det kan vara något lurt eller någon vill försko sig på dej och din godtrohet.

Kom än en gång i kontakt med att vi mickroföretagare är ofta i klistret med att vara godtrogna. Har själv gjort samma misstag med ett leasingavtal för några år sedan,glömde bort tiden/åren... och nu kom det fram att det är flere som gått på motsvarande nit.. så här en liten varning till andra mickroföretagare LÄS NOGA!! TRO INGET!! KÖR MED FLERE ÅRS ALMANACKA, du måste minnas saker som du GÖR IDAG i framtiden. GLÖM ALDRIG, LITA hellst inte heller på någon annan än dej själv. Och känner du i magnerverna att något inte står rätt till, gör något åt saken, stå på dej, ta allt skriftligt. följ känslan du har oftast rätt!!

  Här ett exempel tex. att köpa inventarier till sin butik på avbetalning via en ombudsman som representerar ett företag.. man gör ett kontrakt på 3 år med ett slutdatum, och skriver under... sedan fortsätter man och jobbar som tusan med sysslor från att vara arbetare till arbetsledare, kontorissa ja allt som detta innebär. man börjar undra då åren gått .. hur mycket är det kvar av betalningen??? betalar plikttroget varje månad. man frågar ombudsmannen flere gånger men får inget eg. svar... till slut  får man svaret att jo det verkar som att tog slut för ett bra tag sedan, rättare sagt flere år sedan, du har betalat inventarien dubbelt...... o shit.... får företagaren tillbaka sina extra betalda pengar... nej... för..... företagaren borde ha sagt upp avtalet 3 månader före datumets utgång... för till slut framkom det att företagaren skrivit under ett hyreskontrakt inte en avbetalning på inventarien som man muntligt diskuterat och i det finstilta texten som är oläsbar  står det att uppsägningsskyldigheten finns hos kunden.  Sedan frågas det om företagaren skall behålla varan eller lämnar den till ombudsmannen???
Ställer mej frågan var är företagaren rättigheter. Enligt mej borde logiken i dessa flere fall vara  att om det finns ett slutdatum utskrivet när sista raten skal betalas. borde väl den säljande parten  meddela oss att nu har vi kommit till sista raten, hoppas allt varit till belåtenhet,,önska oss en bra dag!!

nöjda kunder brukar enligt min mening ge nya kunder , men tiderna ändras tydligen välkommen till verkligheten.

23.01.2013 kl. 23:54

En lat företagare.. Eller ?

Nytt försök, har nu två gånger skrivit i denna blogg och båda gångerna igen tryckt på fel ikon... Hur korkad for man vara..men hade inte heller krafter att plita ner nåt på nytt? Men skam den som ger sig. Här har vardagen rullat in i systemet igen, julen är inpackat till nästa gång, solen lyste i söndags och det var vackert. Själv är jag ganska vilsen, var hitta motivation och ork att utföra jobbet som borde ge levebrödet..? Själsligt har jag faktiskt varvat ner, suttit t.o.m. i still på en stol och inte flängt runt som jag gjorde förr. Frågan är bara Är jag LAT?? Eller tar jag igen nåt som jag missunnat mej  i flere år? Är detta det  som kallas rehabilitering/ återhämtning. = dåligt samvete vad än man gör...?Som företagare så tycker man att detta är ett skede som borde gå Betydligt fortare, för har en känsla att andra företagare ser snett på , att har du farit hem redan från jobbet?, hade du stängt över jul? Sanningen är att vi försökte få undan allt som lämnat på släp från sommaren och det lyckades vi med ganska bra. Och hade ju beslutat att njuta av julen!!! Detta år. Nu har vi arbete på kö men inte den stora mängden som tidigare ( för den bestod ju på nya + gamla ogjorda jobb) nu känns det som oj oj har vi inte tillräckligt med jobb, vågar inte lita på att de rullar in i passlig takt som vi hinner göra, fast jag vet att det gör det.  Psyket är på helspänn. Vi sålde egendom ( godkännde  en av offerterna vi fått) för att få vårt ekonomiska kaos att lugna ner sig och bopperligen se ljuset i tunneln redan före julen men än har inte papperen skrivits. Vad f...n väntar vi på. Enl mäklaren borde det vara ok ???vi månadsskiftet jan-febr. Bara att knäppa händerna och hoppas atta alla instanser har lååååångt tålamod.

21.01.2013 kl. 20:40

Gott nytt år still alive

Nya möjligheter och utmaningar,i sikte klockan slog just tolv nytt år nytt oskrivet blad. Vi överlevde jordens undergång och det hela eländiga 2012. Kan bara bli ljusare tider i ett nytt tidevarv. gott Nytt År till alla på bloggen. (Om några veckor vet jag om det var undergång eller uppgång)
01.01.2013 kl. 00:44

Kunde väl använda min tid klokare...

Nu har det antingen flippat över, eller så har min kreativitet satt på gasläge. 

Vid morgonkaffet igår satt jag och tittade på mina köksskåp..... Som är gjorda av gammla laminatdörrar med björkimitation...De borde få en ansiktslyftning..... 
Hoppade i bilen, körde till stan köpte målarfärg. Nu står. Jag och målar 30 skåpdörrar +2 lådrader i en mystisk kakaofärg?? Sedan har jag hört man kan göra färg av öl och piggment, (glömde lasyroljan på jobbet) så nu ska det bli en ådring eller nått annat klott på dörrarna...eg kanske det blir nåt i kinaskåpstil..eller imitation av en gammal bräda... Vet ej riktigt ännu, brukar tänka att det formar sig efter hand....Släkten kommer att inse över jul att jag inte är riktigt klar i knoppen...men jag tror detta är medfött:)

Eller så är det bara en desperat handling..., men min man har lärt sig under våra 32 år tillsammans  att jag inte går att hejda, jag mår bäst av att få göra mina huvudlösa remontprojekt. Vissa lyckas och vissa kan kallas konst... Och får göras om efter några år.

Men god lillajul till alla
01.12.2012 kl. 09:47

Hunden vår bästa vän

Har idag varit med hunden till veterinären än en gång, hon har haft öroninflamation som medicinerats. Nu blev hon nersövd och öronen blev ordentligt genomgångna, svaret blev att inflammationen  borta men det är svamp i örongångarna... Ny medicinering och ny koll om 3 veckor.                       
Tur att min kära man var hemma och kunde komma med, hade obehag då hon skulle nersövas...kände paniken komma. Efter lite analyserande på min reaktion, kom vi till att det beror på vår förra hund. Hon blev sjuk och veterinären hade inte möjlighet att göra hembesök... Och jag kunde inte lyfta den, sjuk som hon var, själv i bilen ( hon hade redan biti mej med 8!hugg i armen för hon hade sådana smärtor. Hon blev sämre och sämre. Det hela slutade med att jag satt med min dotter och pajade henne på huvudet tills  hon tog det sista andetaget.        
Detta var vår andra hund som jag hamnat att se dö i smärtor. En av våra tidigare dog i tarmvred och samma som sist så  kunde inte veterinären komma och ge den sista sprutan, fick till slut en tid till  veterinären och då jag kom hem från jobbet så hittade jag min kära vän badande i en stor blodpöl som hon hade spytt upp.              
Man har svårt att förstå och förklara varför någon måste dö. Gäller både människor och djur. Som tur så mår vår nuvarande hund bra nu trots lite dålig hörsel :) eller så har hon bara selektiv hörsel som min man :)
28.11.2012 kl. 23:30

OUT OFF My MIND ,back in five minutes....

Fortfarande regnigt.... I början av veckan kändes som allt börjar rulla på sig, började t.o.m. Komma på företagsutvecklande idéer.... Så jag tänkte. YES!! Here we go ...för att idag göra djupdykning i ankdammen.. "det stora vemodet rullar in". Eg. Borde jag vara nöjd, för satte i går till kvällen med min duktiga anställda ( som tyckte att nu chefen fixar vi detta, yes...) vi samlade ihop uppgifter, priser m.m till en del av fakturorna som lämnat ogjorda från i sommras (10% av100%Fixat) och tanken är att jag skall renskriva, printa ut och posta dom idag!!! Det var väl det som gjorde det, bli en Optimist till Pessimist på 10 sek. Verkligheten rullade över, med alla uppgifter som lämnade ogjort i somras.... SKÄMS chefen...vad är du för en företagare..??.. Som lämnar det viktigaste i företagande ogjort!! Trevlig får du vara på fritiden! Men,,,,jag gillar att vara företagare och jobba, sälja, vara trevlig... Men jag gillar inte att fakturera.....Skulle behöva en ambulerande VD som kommer 1ggr /vecka och sätter de administrativa pusselbitarna på plats i företaget. Det knepigaste är att jag kunde fast skriva en bok om hur man är en företagare och driver ett företag bra.... Men att göra som man lär ut...det är ett dilemma, teori -praktik en koppling som störs av några flygande främmande frekvenser just nu i min hjärna. Antar att jag just nu jobbar med känsla och intuition inte med logiskt tänkande. Nu har jag det.....i mitt fall som en utmattad företagare så kom jag till att ..Företag -Företagare där är problemet... Företag= för komplicerat begrepp just nu i min värld, Företagare= försöker företaga mina jobb, ganska trevligt... Nä nu spårar e i väg... Tror jag avslutar med OUT OFF MY MIND,BACK IN FIVE MINUTEs. Och gör något konkret -klistrar några frimärken.... Ja och så trycka knappen nere i högra hörnet... Inte uppe i högra hörnet :)
22.11.2012 kl. 15:23

Again

Did it again, tryckte på nytt inlägg istället för att publicera......
22.11.2012 kl. 14:38

Positivt i vardagen 1

Grått och Regnigt idag :( - (men försöker hitta något positivt.... ) -Inge halka då jag kör till jobbet :)
20.11.2012 kl. 09:18

Realistisk tidsanvändning

Måndag, veckan som jag är ensam igen... :( Förra veckan blev riktigt bra, tack vare att min härliga man hade sin sk. Lediga vecka = jobba i min verkstad, så ledigt kan man ju inte kalla det precis men lite andra arbetssysslor. Ja och så fixade han hjulen under vår segelbåt så den rullades in under tak för vinter sömn :) och ev för en ansiktslyftning...:). ..Det var skönt att ha sällskap på kvällarna :) Tittade i kalendern och konstaterade att denhär tidsoptimisten igen klämt in förutom alla arbetsprojekt, 3 möten på denna arbetsvecka...en kvinnlig företagarträff + veterinärbesök igen med hunden ( öroninflamation 2vkors medicinering på gång) på fredag som skulle vara pappersdag.... Ja och ett möte som jag just kom på som jag glömt, ohnej.... Den måste bokas till nästa vecka, rymms inte med i denna.....Nå skall man se nåt positivt.... Så behöver jag ju inte sitta ensam... .jo och imorgon skall jag skriva julkort med en jättegod vän ( det ser jag faktiskt framemot) fast jag känner redan och vet att nu är takten för tight igen.... !!!!!!! Kom just på en affärsidé. Finns det någon som kunde göra en veckokalender för utmattade tidsoptimister som jag? var tiden skulle färdigt vara uppdelat på de olika dagarna på en REALISTISK nivå??? Som innefattar egen tid, kvalitetstid med familjen m.m som bl.a. Vi företagare mången gång ,fast vi menar så väl, prioriterar fel .. Nämligen sist, var det bara finns en liten ynka, pyttelitet hål i kalendern ( om den finns...?) Nå det är väl nåt jag lär mej någon gång... Kanske, eller så inte, ???? Misstänker starkt att det är en bluff, sånt realistiskt kan ju inte finnas, ....det är sånt man läser i tidningen om ,med en vacker leende dam som har allt under kontroll.... . Hmm, men har ju nog några goda vänner som intygar att det hittat det och att det nog finns! Kanske det ligger i generna? Tror att då jag tillverkades så glömde de nog några väsentliga delar.. ;) hoppas att detta i sin tur inte går i arv...
19.11.2012 kl. 19:02

Juldröm??

Då var en vecka igen slut, vi närmar oss jul... Säger alla... Hmm många 24 h kvar tycker jag, borde jag reagera, göra nåt ,det är ju vår tur att ha familjemiddagen ( om inte mamma orkar ha den, ifjol orkade hon inte pg.a sin cancer operation , så min kära bror tog över) Nåja .. Jag brukar ju inte ta stress över mitt hushåll och hem förren några dagar före, och då brukar det bli panik... Har alltid satsat min tid före jul på mina kunder och deras projekt, så de får en lyckad jul.. (Om det nu då är det som gör lyckan, för dem ?) tänk om man skulle vända på kakan i år. Satsa på MIN jul, städa i lugn o ro (i organiserad ordning) julpynta ( det brukar jag hinna med = jul i min värld) ta fram de flere års gamla julkorten som jag skrivit i all hast som aldrig skickades iväg... Sitta ner en kväll , Ta adresserna och göra egna fina kort med kaligrafitext som jag just lärt mej och faktiskt POSTA iväg dem i år. Sätta på ett förkläde och baka pepparkakor, och bara njuta av jul förberedelse... Och min familj skulle för en gångs skull ha en lugn och behaglig (nöjd/lycklig) mor i huset. Blev lite som en dröm... Men en dröm kan bli verklighet, det är ju bara en prioriteringsfråga( egentligen!!!) Är detta möjligt att genomföra???
18.11.2012 kl. 13:39

Top fuel dragster...

Känner att jag håller på att falla i down lägen .... och det vill jag inte!!!!
men det är väl en fas som skall genomås om jag förstått rätt ( av många härlia stöttande personer som jag fått)

Är rädd att deppa ihop, sån är ju inte jag, jag står ju alltid stadigt med båda fötterna på jorden och tänker positivt. Men då man ger sig tid till lite stillhet så kommer dendär obekväma känslan fram , den som jag inte är riktigt du med. Jag och min kompanjon Jag. som borde i nåt skede bli bara JAG.

Men är rädd att jag drar på med " gasläget" och drar på ordentligt.. det borde jag ju om jag tittar på min verksamhet som borde just nu köras som topfuel dragster. Ut med projekt in med pengar, betala fakturor, få läget under kontroll. Julen Kommer Julen Kommer....alla vill ha sina projekt färdiga.

Hur balanserar man detta???? ena minuten på ena sidan ( svag och hjälplös) andra minuten stark och Yes kavla ärmarna gör nåt för fan... och sluta lata... Jekyl and Hyde syndrom...

Tur att min kära man kommer hem snart och man kan tänka på nåt annat, borde planera någon form av mat/middag.. tror jag far och köper en vin till maten. ( har ej druckit någo vin på hela veckan och det tycker jag är ganska duktigt... har fått lite tankeställare att det inte är bra med vin mitt i veckan... ) Men då jag älskar vin. ;)

Men fick ialla fall satt i disken , och tvättmaskinen snurrar på fullt, så nåt har jag ju gjort ändå... ( denna kommentar bara för att klappa mej själv på axeln, då jag läser detta).

I morgon är det farsdag, dottern har fixat kort och presenten har han redan fått.
sedan blir det att fara och hälsa på pappa, oj har glömt presenten..... likaså till mamma som fyller om några dagar och min bror som också fyller nu i helgen... inga presenter ( har glömt...) fram med den kreativa sidan och fixa nåt själv.... pust.

Det är kul att läsa andras bloggar och få se att det också finns positiva saker  och ett liv som sker utanför mina vägar  :) tack för dessa fortsätt skriva .

trevlig helg till alla
10.11.2012 kl. 16:14

Jag har aldrig skrivit blogg förut... knappt läst någon... men nu tänker jag ta slag i saken. Fick tips av mina döttrar att detta kunde vara en grej för mej :)

Min blogg kommer att vara ett sätt för mej att bearbeta / rensa / organisera mina egna tankar och funderingar, bekymmer och glädjeämnen. Kanske mina funderingar kan vara till hjälp också för någon annan :) Kommentera gärna  mina funderingar.. hoppas detta kommer att vara både att ge och ta :)

Jag känner mej själv och vet att det kommer att bli perioder som jag inte hinner skriva ( måste ju jobba också :) )  och perioder som ja kommer att vara på hugget och har massor i min hjärna ... men vi får se hur det blir.

mickroforetagare@hotmail.fi

Senaste kommentarer

24.01, 11:10Hjälp med blogg rensning behövs av mickroföretagaren
14.05, 09:04Avstängt vatten av Mats
05.05, 20:42Avstängt vatten av tankar från tallmo