IPAD

Blir förb...
då man skriver med Ipad så kommer inga stycke indelningar utan allt i en enda soppa. hmmm.
 Men annars så är den super att ha med sig, blivit liksom mitt allt i allo, där finns allt. :)  mitt umgänge, min almanacka, min kontakt till yttre världen via skype, pinterest med alla bla. DYI, Handcraft, målning, inredning, matrecept, och massor med mera, I min Padda finns också kompass, postitlappar, ritprogram, korsord,  jobbet, privata saker, kamera, foton, ja allt :)
undrar hur jag kunde fungera tidigare..... tänk hur fort man blir van och SLAV under en teknisk grej som jag eg. inte tycker om. ;)
09.11.2012 kl. 17:04

Slow läge

Då har vi nått fredag, Denna vecka går att jämföras med att famla i dimma, emellanåt har man stupat i en sten, och känd smärta och andra minuten har man sprungit runt i en cirkel.. Ibland har man varit glad för att i sin ensamhet känna sig ledsen. Har gjort något men ändå inget... Men kanske dimman lättar så småningom och man får struktur på sina tankar. Idag har jag min sk. (Pappers)/lediga.... Dag för återhämtning. Skulle sova lite längre för var på jobbet till 21.00 igårkväll (aja baja, blir minuspoäng) men blev väckt av en kund kvart före 8 och sedan var det kört, kunde lika bra stiga upp. Försökte spela lite piano... Men till min förskräckelse har jag tappat min kunskap att läsa noter +det som tidigare var in övat och satt på känseln, undrar om detta hör till utmattnings syndromet? Troligen. Så det var Inge kul längre :( Så jag gick ut med hunden på en länk istället i solskenet, och det var skönt. Ringde samtidigt då jag var ute och skulle njuta av det fina vädret, min mentor, men int blev jag nå gladare för det... Hade ju inte hunnit titta över lönsamheten i mitt eget bolag??? Jo jag ska nog, bara jag hittar krafter någonstans..., I love att vara företagare .........men jag glömde ju nu igen : ute o gå = njuta ladda batterier, inte sköta en hel massa av mina torktumlartankar !!!! Hur fanken knäpper man av hjärnan på slow läge??? Lär jag mej det någonsin. Borde kanske beställa tid till en psykolog eller motsvarande i alla fall för att lära mej kroppskännedom och avslappning. Men tänk om jag brakar ihop då??? Det har jag inte lust eller tid till just nu.... Tror jag kokar en kopp kaffe och väntar, kanske min yngsta dotter kommer hem idag :) och min kära man kommer i morgon tror jag.
09.11.2012 kl. 14:48

Citta slow

Nu har jag varit duktig i hela 3 dgr, hållit mej till mina uppsatta mål. En lunch/dag ( blev också mat hemma efter jobbet :) ) avslutat jobbet före kl 18:00 :) . Tror vi skall införa på jobbet. Lite något typ "citta slow status" ( som kristinestad har) vi värdesätter välmående bland personalen och våra kunder högst. Vi ger positiv energi och ett leende till varandra också till utomstående som kommer in genom dörren ( för det är ju så otroligt många i vår omgivning som mår dåligt!!!) nu gäller det bara att hitta ett passligt namn på vår nya drive. :) (undrar om jag försöker tränga bort verkligheten? Eller har jag flippat över? ) men om så är läget, så är jag glad i dessa 3dagar i alla fall :) och som jag lärde mej förra veckan... Det är helt okej. Så kram till omvärlden
07.11.2012 kl. 19:33

Lär dej segla

Ny morgon Måste skriva en härlig kommentar jag fick av ny kär vän....................................................... Be inte om medvind , lär dej segla. :)
06.11.2012 kl. 09:18

Livet i en torktumlare

Jahap, då sitter man snällt och väntar...
 då vår egendom är till försäljning ( en del av den...) för att reda upp konkurshotet på vårt andra bolag.Inga mera lån nu skall detta fan i mej rensas.
 Den gamla tsunamin som sköljt över oss de senaste åren skall utrotas. det får fanken vara nog med dessa energitjuvar. Vi vill starta från början med nya krafter från 0 och med en ny reviderad hjärna med klokare beslut. Fan va kul att vara företagare.. detta kapitel hör till "motgångar" i min slogan, som nog tyvärr hör till många företagares vardag. Tack o lov är skattemyndigheterna ( åtminstone för tillfället) medgörliga ( klart förstås då de ser de får ut sitt.....och det finns mera att mjölka). Men återstår att se vad som är kvar, när denna resa är avklarad?????

Hade turen och chansen att slippa med på rehab för utmattade i arbetslivet. En rehab som består av 3 tillfällen totalt 17 dgr.
Har tillbringat hela förra veckan må-lörd. på en "nästan sluten avdelning" med 10 andra i motsvarande situation. Skönt att sitta i samma båt  med likasinnade. fastän vi bor på olika däck. Vissa av oss hade besökt maskinrummet och klättrar nu uppåt mot soldäck, någon bor på mellandäck. andra tappat biljetten och vandrar neråt. Själv så har jag inte ännu hittat min hytt så  nu hänger jag i en hiss med en uppnött vajer hoppas att någon hinner riva mej ut ur hissen förren den störtar.

Kursen har varit både rolig och bra men också tung. Vi har fått lära oss avslappning och kroppskännedom....efteråt skulle vi berätta hur det känndes..... Min känsla var att jag var mer som i en torktumlare på high speed. + jag  var instängd i en mörk kropp ( som ringsignalen, HAlloooo, ede nån där?? Här e mörkt, jag är rädd, hittar inte ut???) ... Vår handledare lugnade ner mej och sa att det är helt normalt, ( jag satt och undrade om det var hon eller jag som är utmattad??) mycket virrigt.
Hon gav mej rådet att låta mina tankar flyga som små ballonger och inte streta emot.
Nästa gång vi hade övningen tillfrågades vi igen hur det känndes.... Jo kanske nog lite bättre, men denna gång var det som en jäkla stor fotbollsstadion med en helsikes massa ballonger flygande kors tvärs, men den instängda individen hade försvunnit, vart vet jag inte...???eller så hade den fastnat någonstans. Avslappnad= nej det var jag nog inte ännu heller. Men detta är också HELT OKEJ.(har jag lärt mej)

Inte att prata om min ryggsäck som består av mitt liv den är låst med massor av abloylås som jag tappat nycklarna till, men såg en liten glimt i ett uppnött hål på ena sidan.... nej huh huh förrän detta oorganiserat  kaos var upprätt.
 Tack  och lov har jag dessa 10 jättehärliga personer,+ min man och mina döttrar runt mej. som hjälper mej att hitta mej själv.

För måste väl nu då erkänna att JAG ÄR UTBRÄND. efter att psykologer och läkare intygat mej detta, Och jag som trott att det är bara att jobba lite hårdare så går det nog vägen. men så är inte fallet.... Min mask skall plockas bort , bit för bit och jag skall bli kompis med mej själv och inte ha mej själv som en tredje person som vandrar som en skugga bakom så som den gör nu...... Detta blir en lång resa..........................
Som uppgift fick vi att uppgöra ett mål som skulle revideras i mars 2013. Mitt mål var att äta 1 Lunch om dagen och fara hem från jobbet senast kl 19:00!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu har jag då varit min första dag i jobbet efter livet ( 6 dgr) i en sluten bubbla var känslor vänts in och ut och ut och in.... Jag har ätit en lunch och åkt hem före kl 19:00. Var mycket rädd för denna dag men jag är vid liv fastän genomgått några panikatacker....  nu är jag trött och slut. Inge vidare fastän ändå ganska skönt att vara ensam hemma med mina tankar, funderingar, torktumlare och ballonger....och tsunamin.

I morgon är en ny dag och nya möjligheter.................
Wirlpool here I come.

God natt.
05.11.2012 kl. 21:37

Desperation - Energi

Vet absolut ej varifån denna energi kom denna helg, eller så var det i ren desperation... Tömde alla klädskrubbar, rensade bort gammalt som hängt där i evigheter, nu är skåpen skurade och uppredda :). Samtidigt fick jag tillfixad en pysselhörna som jag länge saknat. Börjar se ganska fullt ut, men borde nog rymmas en hel del ännu :) ville få lite Strömsö stil i min lilla vrå, dit går jag de dagar som annars känns motiga, tar fram min IPad och tittar på pinterest efter massornas kiva idéer, och bara känner mej kreativ :) får snart fortsätta med min scrapbook/journal över mitt liv som jag samlat en hel del material till, allt från ett släkträd till årets händelser. En sida för varje år.
21.10.2012 kl. 21:03

En mindre trevlig dag som företagare

Regnigt dagen till ära... Idag hade vi ett långt men givande samtal med utsökningsmannen. Känndes rätt så skönt fastän ämnet inte det trevligaste.... Ett av våra bolag fick ett mindre trevligt brev med konkurshot...så nu blir det att verkligen söka olika lösningar till denna situation. Det finns ju nog lösningar... Men hur veta vilket som är klokaste utan att förhastat ta fel beslut. Ingen som vet, ingen som vet....förren man gjort ett val. Vi har sju dagar på oss att ta kontakt med Skatteverket och komma överens, och på måndag blir det besök hos bankdirektören... Har suttit i två dagar och räknat lönsamhetskalkyler, och det positiva är ju att det berörda företaget går runt, detvtackvare alla otaliga åtgärder vi gjort de sista 2,5åren men, det är den gamla tsunamin som nu kommit ikapp oss. Blir en lååååång helg och vecka med att bl.a diskutera och försöka få fart på min kompis hjärnan. Och med att inte bryta ihop :( det finns en morgondag, intalar jag mej. Pust....
19.10.2012 kl. 19:49

Bytesdag i företagen

Sitter med mitt morgonkaffe och kom på en ide. Skolorna har ju en sk. Bytesdag, var föräldern tar elevens plats en dag, med alla dess normala rutiner. Detta för att få bättre förståelse i elevens vardag. Likaså har ju eleverna pryoveckor. Så mitt förslag skulle vara att myndigheter/politiker skulle ta en bytesvecka med en mikroföretagare/litet företag. För att få känna hur vi har det då vi trampar dag efter dag i mosan utan gummistövlar och med myggnät för att skona lite av vårt ansikte. I min lilla "drömvärld" skulle detta leda till en företagsvänligare värld också för oss mosatramppare.
13.10.2012 kl. 10:50

Permitterad hjärna

Då var det fredag igen, dags för jobb med den administrativa biten.... I den eviga ( så känns det) processen att få den under " kontroll" undrar ibland om jag någonsin kommer ifatt mej själv.... Känns också som jobbet under veckan i verkstan gått på halvfart. Måste väl erkänna att jag ännu inte är helt återställd efter sommarens utbrändhet. Har också suttit med mamma på akutmottagning ( som sker ca 1gg/vecka), bara för att få diagnosen att allt borde nog vara bra, trots värken, canceroperation m.m.och ja, håller med till en del, tror hon åker till akuten med (ibland med ambulans) bara för att höra dessa ord..(hur vet man om en person inbillar sig, eller verkligen är i behov av läkarvård, eller bara ett rop på psykisk hjälp...).har ringt till olika instanser för att höra vad som kunde hittas på som sysselsättning för mamma, att hon skulle få något annat att tänka på.. Det finns nog alternativ, men att få mamma att se den möjligheten, Och göra nåt....Det är lika lätt som att be flyget vända mitt i rutten. Pappa borde också få några lediga dagar för att vila upp sig från sin fru! Men kanske vi kommer på nåt, måste bara hitta lite extra ledig tid att försöka samla tankarna. Försöker finnas till, men känns hopplöst emellanåt. Skulle ha lust att råska om henne att VAKNA det finns en värld därute!!!! Usch, hoppas man inte blir likadan, då man blir gammal. Suck. Men det är väl att ta ett djupt andetag, kavla ärmarna och öppna mapparna, och hoppas att inte telefonen ringer och jag får åka till sjukhuset igen... En ny dag nya möjligheter....?. För Tyvärr så är inte min livssituation ( och som egen företagare) någon GODKÄND orsak till myndigheter.. Varför inte tex momsarna Blev deklarerade i tid...den 10 denna månad. Kan ju inte ta mera sjukledigt.... För har ju ingen ersättare som gör mitt jobb ......under den tiden, för det skall fixas i alla fall! Hur/Var hittar man sin egen arbetsglädje och motivation att gå vidare, verkar som om min kompis hjärnan, slocknat, batteriet slut, eller är permitterad...?
12.10.2012 kl. 11:27

Wordfeud

Börjar man bli gammal då man sitter och spelar wordfeud med sin Man på varsin sida av köksbordet jag med Ipad och han på telefonen en lördagskväll. ?????Detta skulle man nog inte trott för några år sedan :) men huvudsaken är ju att man trivs och gör nåt.... Tillsammans :)
06.10.2012 kl. 22:34

Försvann i pinterestens underbara värld

Förkylningen börjar ge med sig, tror jag . Jag överlevde. Satt en stund och drömmde/glömde mej i Pinterestens värld. Glömde liksom tiden, för hittade sååå många trevliga saker att "pintta" inredning, design, praktiska organiseringsknep, recept, roliga bilder och citat och massor med mera som gör en glad. De som inte vet vad Pinterest är logga in på www.pinterest.com. dagen,kvällen och natten är räddad i en underbar pinterest värld. Nu måste jag väl nog fixa lite mat till mej och min dotter som är hemma på tumis idag :) ja och förstås katterna, och hundarna också.
05.10.2012 kl. 18:25

En påminnelse av min kompis hjärnan

Regn, blev en till dag hemma, huvudet som varit i explosion av värk börjar sakta ge med sig. Lungorna tror jag jag har hostat upp för känns som ett tomt sjukt hål... Men jag lever, så då är det väl ett steg i rätt riktning. Konstigt dethär då man alltid lider av jättedåligt samvete då man inte klarar av att vara på jobbet... För nu då jag ändå är hemma så borde jag ju göra åtminstone pappersarbete.... !!!! Minns en av gångerna för länge sedan då flickorna var små (2/3år) och min kära man var mest i utlandet. Mina döttrar låg i hög feber och yrade ,jag hade hög feber och helt färdig. På natten satt jag och pysslade om dem iklädd i långkalsonger, tröja, morgonrock och täcke och bara frös, till slut kröp jag på alla fyra till min säng och tänkte.. Jag är död imorgon, men tur att jag ringt hemhjälpen till i morgon, så någon tar vara på mina barn tills min man kommer hem. Och vad gör den dumma företagaren följande dag... Jag var vid liv.., men helt slut, då hemhjälpen kommer då går detta Tok till verkstaden, hade ju lovat leverera ett projekt följande dag, Kunden går alltid i förstahand.....med påföljden att jag tuppade av på golvet i verkstaden, fick en hejdundrandes näsblod ( som en öppen kran mellan varven)som höllpå så i flere veckor. Detta visade sig att en blodådra spruckit i pannan, och läkaren konstaterade farligheten med stress kombinerat med utmattning och förkylning. Denna gång gick det ju bra sa han.. Men nästa.. ? Så nu försöker min kompis hjärnan att påminna dessa ord!!! Jag får vara sjuk och ta det lugnt! Hmm. Vi får se, kanske i bättre skick till kvällen då kan jag kanske plocka ner någon våning av mitt Turning Torso projekt (=pappers/räkningshögen). Men nu först en stor tekopp med honung i .
04.10.2012 kl. 13:53

Kapplöpning

Nu har då basiluskerna, hunnit i kapp mej också, har haft ett litet försprång flere veckor och skrämt iväg dom med vitlök. Men nu har de tydligen blivit vitlöksresistentta.
03.10.2012 kl. 12:39

Nyponmarmelad

Idag bestämde min man att vi skall testa på att laga nyponmarmelad ? Så nu skall vi ut och plocka.... Mycket har ändrats i vår tillvaro det senaste året. Min kära man har blivit en hejare på att göra mat !! Testa på nya recept och en massa nya utmaningar. Igår blev det aprikos-spenat fyllda broilerfileer med apelsin marmelad och korngryn. Blev verkligen gott. Allt annat än makaroner och korv eller som omväxling korv med makaroner som de senaste åren varit våran standard måltid. ........jag har liksom portförbud till spisen...Min uppgift är att plocka faten på bordet..än så länge , ganska skönt..ett steg i rätt riktning med att hitta mej själv. Nu börjar vi kanske hitta tillbaka till den tiden då jag bakade limpor gjorde sylt m.m. Känns faktiskt härligt. Hittat ett " Liv" igen.
30.09.2012 kl. 12:25

Barnen börjar flyga ur boet

Nu har äldsta dottern snart varit första veckan (av 6mån) i Kiel som utbytesstuderande. Det fanns en hel del att arrangera, men vet att hon kommit fram (sett bilder på nätet)hon bor på ett vandrarhem 6 nätter, hon har sökt någonstans att bo sedan i juni, utan resultat men....imorgon borde hon få flytta in i sitt eget rum och bli samboende med en tysk kille...., väntar med spänning hur det skall gå :) hon har också skaffat ett prepaidkort till telefonen, nu borde vi bara få reda på vilket alternativ som är bäst att hålla kontakten mellan Finland-Tyskland? (det finska eller tyska tel.kortet)Internet (som vi hoppas finns i lägenheten)är förstås det bästa, men om man måste ringa? Är det någon som har tips så mottages det med tacksamhet. Tar en kaffe till, väntar att min man kommer hem, sedan går vi se vad dagen för med sig... Skrivbordet med de ökända högarna ropar högt efter uppmärksamhet... Men känner för att ev köra med selektiv hörsel idag. Ha en skön höstdag allihopa, väntar själv att naturen skall få sina fina höstfärgsprakande färger
29.09.2012 kl. 11:31

Jag har aldrig skrivit blogg förut... knappt läst någon... men nu tänker jag ta slag i saken. Fick tips av mina döttrar att detta kunde vara en grej för mej :)

Min blogg kommer att vara ett sätt för mej att bearbeta / rensa / organisera mina egna tankar och funderingar, bekymmer och glädjeämnen. Kanske mina funderingar kan vara till hjälp också för någon annan :) Kommentera gärna  mina funderingar.. hoppas detta kommer att vara både att ge och ta :)

Jag känner mej själv och vet att det kommer att bli perioder som jag inte hinner skriva ( måste ju jobba också :) )  och perioder som ja kommer att vara på hugget och har massor i min hjärna ... men vi får se hur det blir.

mickroforetagare@hotmail.fi

Senaste kommentarer

24.01, 11:10Hjälp med blogg rensning behövs av mickroföretagaren
14.05, 09:04Avstängt vatten av Mats
05.05, 20:42Avstängt vatten av tankar från tallmo