Bra skrivet om mobbning

Läs bloggen som  Mats  har skrivit om mobbning.... många viktiga pointer !!!! och länkar
27.04.2012 kl. 15:09

överlevt måndag-torsdag....

Jahaa då har man just o just överlevt måndag- tosdag... kan kort beskrivas med

Nej HUH HUH.... 

Måndag till Tisdag gick åt med att  sitta och fixa / pussla/ kompromissa  ihop betalningar av fakturor som gått aaaaldeles för lång..Hot från myndigheter m.m.otrevliga saker..borde man kanske ge upp, göra nåt annat.... blev igen långa dagar från tidig morgon till långt in på natten..dåligt samvete för borde ju egentligen vara på verkstan.. samma visa som förr....

men vad göra två händer - ett huvud/hjärna.. kan bara göra en sak i taget  (fastän kvinnor nog kan göra flere..... tror/vet  jag  :) )

 Men jag hade en otrolig tur och fick besök av en  väninna jag inte träffat på länge.. som  kavlade upp ärmarna och satte sig bredvid och sa INGEN FARA..Nu tar vi itu med dethär.. NO PROBLEM...

 vad är detta för papper--- vad gör vi med den ok vi mappar in den här...

 vad är detta för papper --- vad gör vi med den ok roskis ----

 vad är detta för papper--- vad gör vi med den  SE BARA den är ju betald :)  efter 3 betalda var hon hellycklig... se vad många betalda... ( men då återstod en stor Torsohög ännu ...)

Resultatet efter 2 dagars kämpas till långt in på natten så var resultatet flere mappar med mellanblad gjorda av gamla kuvert och 2 plastpåsar med skräp... borde elda upp dem mitt på gården som en triumf :)

Hon satt snällt med mej i 2 dagar och hjälpte-pushade- motiverade, fast jag nog har en positiv inställning men det var mycket trevligare att vara två med lite skämt emellanåt än att sitta ensam och sucka.

Föreslog till henne att hon kunde kanske byta yrke bli en "push-up" hjälpare som man som företagare kan ringa att " nu vinkar allt..." HJÄLP... så kommer hon och kavlar upp ärmarna... No problems.. fram med en shipspåse och dipp och så börjar vi...

TACK för att vänner finns.

så då fick jag vara med gott samvete till verkstan igår lika så idag..  ringde flere samtal som hade (en groda på sig... som skulle uppätas först.. något jag lärde mej på en föreläsning...) Läste in ett nytt meddelande på telefonsvararen.. när vi har öppet, vilka tider.. nä/var vi kan nås.  och detta får jag tacka min duktiga anställda som inte släpte mej förren det var fixat :)

så veckan närmar sig sitt slut.. blir nog i arbetets tecken... men helt ok i alla fall...

GLADA VI TILL JOBBET GÅ, jopp hej di jopp hej da.. :) 

26.04.2012 kl. 09:43

En ovanlig helg..

En ovanlig helg...men skön.
 ( en 9  på min skala för lördagen och en  6 nu på söndag... för alla måsten som blev ogjort.....)

fick hem mina döttrar till helgen... och min man kom hem på natten för att fara bort igen....följande dag... för att igen komma hem nu  till natten... och nu sover han tungt :) och det är han värd efter hela veckans slit . med 14-16h arbetspass/dag

 Blev igår lördag  bjuden på teater  av min äldsta dotter, var ju meningen att min kära man/hennes pappa skulle fara, för pjäsen var mera i deras stil.... men han kunde inte ta ledigt för jobbet kallar.. och som egen företagare som han också är så är det bara att bita ihop och fixa det... så jag tog mej en ledig dag (som jag eg. hade på agendan jobba jobba jobba..utan att bli störd.)

 Men det blev en jättelyckad dag på tumis med dottern, först teater kl 14.00 som faktiskt var jättebra.. det var bara jag som hade fördomar före..... sedan på pizza , handla lite mat (djuren hemma helt utan mat och går bärsärkagång i huset...)  och så köpte jag dendär blombuketten som jag planerat till mina föräldrar redan på påsken som inte blev av... och överraskade dem för de hade också igår sin 54 (tror jag) bröllopsdag.. sedan blev det ännu kaffe hos min bror för att titta på den fina remonten de gjort... och vips så var klockan 23.00 då vi åkte hem..
 Men det var värt det .. med en ledig dag bara hon och jag.. många intressanta diskussioner och funderingar :)

så nu blir det att försöka ta igen det som ännu en gång lämnat på hälft..... för att alls komma ikapp arbetsagendan som släpar och släpar efter...

Men märker att man nog har betydligt mera energi att ta itu med jobbet för att man laddat lite batterierna... (så det stämmer det som de kloka brukar ge råd om)

 och var faktiskt ganska överraskad...  DET VAR VÅR därute  :) ( då jag var ute med hundarna,  vår och vår yngsta dotterns lilla myra )blivit liksom min uppgift såhär på mornarna  då alla andra sover..

 och jag som varit emot detta vackra väder... men jag kunde t.o.m. glädjas åt den... är jag månne sjuk.. borde ta tempen...
Eller är det NORMALT????, får man känna så??? fast tsunamin ÖKAR  styrkan bakom en?? 
Men egentligen så är det väl fast bara i mej själv.... vad jag tycker är , vad har jag för prioriteringar... för det är ju jag och  min kompis hjärnan som sätter upp kriterierna eller hur...och ingen annan.... (fanken va jobbigt... hjärnan som är så bökig att komma överens med...) men kanske med lite övertalning... jag är ju ganska bra på denbiten...

Så du hjärnan skall vi ta en sväng ut på en promenad med hundarna tillsammans med  min man då han vaknat   :) senare idag ....???

Jag tar och  kokar kaffe till honom då han känner kaffedoften . brukar han stiga upp :) och så  säger jag " godmorgon älskling en skön söndag idag :)" skall vi tillbringa den tillsammans du och jag :)

tror det stiger till en 9 på skalan för idag  iallafall :) , tänk vad lite bloggas kan göra underverk... med att organisera hjärnan i en bättre prioriteringsordning :) kan varmt rekomenderas :)

Ha en skön helg ni med allihopa.  Solen lyser :)
22.04.2012 kl. 09:21

Hoppas på mera snö...

Hoppas på lite mera snö ännu... efter  30.4 får solen visa sig...och sommaren börja.... Går min önskan i uppfyllelse....då tror jag jag har läget under kontroll med 1maj projekten... tyvärr kanske nog lite egoistiskt tänkt... sorry..

I sommar skall vi och  vår segelbåt ut på havet !!!!  bara min kära man fått tillverkat en båtkärra????? och sedan dra den till min verkstad??? för upp polering......och lite till... fixning. :)  vår nya värmare skall inmonteras.... så det blir mysigt i kabyssen..
20.04.2012 kl. 16:03

Moms-dags :)

Ny morgon igen..  Dimmigt ute -2grader  (YES:) )

godmorgon hjärnan sovit gott...  lite sömndåsig nog ännu....

Släppa ut hunden en stund  så hon får göra sina morgonbestyr och med  att vänta på dagens höjdpunkt...att grannen går till postlådan med sin hund.. för vår brukar följa med dit och tillbaka och sedan snällt lunka hem igen  :)

Gårdagens agenda gick ej som planerat...

Beslöt att var hemma på kontoret några timmar nu på morgonen för att få de sista på momsarna klara...FÖR DET ÄR VIKTIGT!!!

. Fick ingen lugn för pappersarbete på jobbet igår.. men istället hade jag besök av många tervliga kunder :)  lite svårt att få det att passa ihop med både administrativa arbetet, verkstadsarbete och kundservicen på sama gång.. för har märkt sedan de 2 senaste somrarna som varit tunga har satt spår i mitt hjärnkontor... har tappat nycklarna till vissa lådor.....koncentrationen har inte precisi blivit bättre.... och sanningen  är ju att jag trivs bäst då jag får vara med kunder och kundservice....

så sådär företagsmässigt så borde jag ju då jobba med det som jag är bra på och trivs med.... och någon annan skulle sköta den andra biten  i mitt företag.... men problemet är ju att det inte finns ekonomisk möjlighet att anställa någon på kontoret.. för det har jag försökt men för några år sedan och  det gick inte alls...käpp rätt neråt... Man kunde ju förstås jobba för någon annan.... men då jag trivs ändå mitt i allt elände med mitt eget....

Var på en föreläsning med Kaj Rönnlund och han nämnde om att man skall ha
 "rätt folk i bussen" för att ett företag skall gå bra... och det stämmer.. för i ett litet företag räcker det med en person som  inte fungerar i teamet så drar det ner dom andra...  och i ett litet företag så blir man ju som en enda familj.. det är svårt att skilja på anställd och vän... i både positiv och negativ bemärkelse...

men nu är kaffe färdigt.. dags för att pigga upp sig och öppna den stora röda mappen med "MOMS"

 ja och så borde jag läsa in på min telefonsvarare ett nytt meddelande .. Lovade en god vän... att göra detta !!!..att vi tyvärr inte kan svara i den just nu men att de gärna får besöka oss vid vår verkstad med öppehållningstiderna  eller skicka ett mail/sms så ringer jag upp.. 

Såg ett bra citat.. en gång...

Out of my mind.... back in five minutes

Ha det gott helgen närmar sig :)
19.04.2012 kl. 08:18

Oh shit.....

God morgon....
 eller kan jag kalla den GOD..????. JO DET KAN JAG !!!! nog ändå ... tror jag???
 ( lite som nalle puh..." jag tänker ... så finns jag.".  och det är ju bra det...annars är det ju onödigt att stiga upp på morgonen..)

Vaknade kl 6 i morse med ett fingerknäpp... OH SHIT... jag har glömt................... .MOMSEN den 12/mån................................... eller glömt är väl fel ord  jag har förtryckt det långt in i någon av lådorna uppe i hjärnkontorets arkiv......och gömt nyckeln......eller kastade jag bort den... nä jag är en logisk människa jag satt den på ett bra och logiskt ställe... men var????

Var så in i mitt egna lyckorus igår då allt gick så bra....men som jag skrev Lyckan är kort..i mitt tidigare inlägg...NU KOMMER VERKLIGHETEN FATT MEJ IGEN.....oh shit.

Men jag tror att det är någon form av ett försvarsmekanism som min hjärna och kropp byggt upp under årens lopp av katastrofer, motgångar, medgångar och lyckorus.... Liksom att ta fast på det som  känns bra i allt elände just nu... annars skulle jag nog inte orka vidare tror jag... så nu öppnar jag ryggsäcken tittar på det lilla inlindade knytet jag satt ner igår.... och intalar mej själv  DET BLIR NOG BRA!!!

TA ETT DJUPT ANDETAG... hjärtat som var på väg ut ur kroppen för en stund sedan försöker lugna ner sig, måste ta en kaffe..........................................................
 tittar ut genom fönstret .. fåglarna kämpar för att hitta mat i  nysnön som kommit i natt..tur min kära man satt ut talgbollar  till de små liven...... de har en annan form av kaos... hitta mat hitta mat...
så jag har ju det bra... jag har bara det lite oorganiserat... och det skall ju gå att få ordning på..... tror jag..

 ( jag tycks vara en evig optimist.. brukar säga att många skulle ha gett upp för länge sedan... kanske det fattas någon form av kromosom att jag inte fattar allvaret/verkligheten... eller så är det bara så.... att vara företagare på gräsrotsnivå...)
Ingen kan i allafall säga att jag inte försöker... det finska namnet för företagare är mera riktigt Yrittäjä... (Yrittää- Försöka)

Och så är det ju ännu dethär, som företagare skall man ju inte gå ut och säga sanningen ( så som jag nu egentligen öppnar mej själv och blottar ut mej i min blogg) Men har faktiskt blivit trött på allt detta hyss hyss.... man ler och säger det går fiiiiint... företagsbarometern visar uppåt.. det är lysande ... 
F..n  vet många företagare  som mår verkligen dåligt.... jag har ju förmånen att ha en make att prata med som vi delar allt med och delar på bördan... men stackars de som  kämpar ensam... i SIN verklighet... Detta är något som borde lyftas upp på bordet.. och ges en VERKLIG BILD AV... våga öppna sig..
Detta kan ju förstås leda till att kunderna tar avstånd....?????? de som inte förstår hur det är att vara företagare....??.. men om inte vi som företagare vågar säga som det är!! ... men vi kämpar och försöker att få det att gå runt....och gör ett jätte bra jobb med det vi gör.... då kan vi ju inte heller vänta oss att någon annan som inte är insatt vet hur det verkligen är... eller tänker jag fel????
Mina kunder som jag sagt till hur läget är... största delen har nog förstått det till en del... för då har de fått en verklig bild.. än att bara titta eller höra  "den dendär är på kauppalehtis sidor.... på protestlistan....."  Är jag en dålig människa /företagare då??  Tyvärr har jag ingen fallskärm som stora chefer har... oj jag misslyckades i mitt jobb... jag byter och får en ny fin tjänst.....och ny fallskärm....
 
Nej jag är JAG och jag kämpar, försöker vara alla till lags på bekostnad av min hälsa och mitt privat liv för att alla mina kunder skall vara glada och nöjda... Något mer kan jag faktiskt inte bidra med i detta företagssamhälle...  Eller finns det någon som kan hjälpa med att hitta reda i kaoset??? tror faktiskt jag måste på nåt vis hitta det själv... har ju en liten stålthet kvar.. DET SKA GÅ... på nåt vis har bara inte kläckt den gåtan ännu... Men det finns ju så många frågor från förr som ingen knäckt tex. dethär med vem kom först hönan eller ägget??? så får nog sätta min fråga i detta fack en stund till med etikett "Olösta mysterier"

Känns faktiskt skönt att skriva av sig... bra att rensa uppe i hjärnkontoret...

så dagens agenda....kavla upp ärmarna.. djupt andetag... och intala mej DETTA FIXAR SIG NOG... en sak i taget..
1.  RÄKNA MOMSEN  ( nu då jag skrev det här så kan ja ju inte lämna det....många som läser.... håller koll på mej.. har lite som ögonen i nacken på mej...BRA!!)
2  Minst 2 halvfärdiga projekt  färdigställs så långt som möjligt.


har en bild i huvudet.. är pytteliten.. ser uppåt på en matta. har inte kommit upp på trasmattskanten ännu.... men jag hänger och klamrar mej fast  i fransarna (som är lite murkna, för det är en gammal matta..) det blåser lite ..  men jag hoppas att  den som äger mattan inte skall ha storstädning idag... och börjar damma mattan... då blir det lite tufft... Målet jag har är att då jag kommit på mattan där finns ett högt bord som jag på nåt vis skall komma upp på för där tror jag framgången är... hur jag kommer mej dit vet jag inte ännu men jag har ju bara ännu sett lite skymten av bordet så jag vet ju inte hur vägen dit ser ut... bara att det är högt... men det problemet får jag ta då jag är uppe på mattan.. :)  :)  :)   ( tycker om bilder... men måste berätta den då jag inte kan sätta in bilder här... )

SÅ då kämpar vi igen.... måste hinna före städföretaget kommer och gör storstädning... :)
18.04.2012 kl. 08:42

Faktiskt en bra dag idag :) , Vad är lycka??

 Hade en hård diskussion med min kompis "Hjärnan" igårkväll och natt... sa till på skarpen att nu tusan får du organisera ... imorgon då jag vaknar vill jag ha en detaljerad plan hur dagens agenda ser ut. ( tog i lite med chefsfasoner..) annars permitterar jag dej....  och så gick jag och lade mej!!

och se .. vaknade glad och  pigg ganska  full av energi.. en stark 7 på skalan.
fick min detaljerade plan för dagen

- Betala fakturorna som du lovade igårkväll ., eposta vidare att de är fixade.
- RIng dedär 2 samtalen som du dragit dej för i en veckas tid... en kund som försökt få tag idej och tingsrätten... ( minns kursen du var på.. den med grodan.. ät den största grodan först,,, sen finns det inge problem längre)
- Börja färdigställa  projekten minst 2 som ligger på hälft....
- var glad och positiv, så ska du se att det säkert händer nåt bra...
- sluta i tid för dagen ( inte längre än till 20.00 på jobb!!)
- laga mat idag då du kommer hem, slarva inte... du får ta ETT glas vin :)
- Du får ha telefonen på ljudlös idag... fastän det inte är ett bra beslut.. men vi tar itu med den saken längre fram... hur hanterar man en telefon .. kanske byta ringsignal till nåt mera charmigare låt.....men det kommer på en senare agenda....

                                        Lycka till hälsningar från hjärnkontoret :) ha en bra arbetsdag


Nu på kvällen och facit på hand..
 så har jag verkligen varit duktig :) :) :) sprättar lite på BH banden med tummarna. och berömmer "hjärnan"   Duktigt.. än finns det lite organisationsförmåga i dom små gråa.... det gäller bara att damma av dem lite ..

betalade, epostade..... fick ett jätte trevligt och glatt  epostsvar att läget är lugnt och under kontroll, ha en bra arbetsdag :)  ett orosmoln mindre på himmelen....

Ringde kunden , han förstod att tidschemat flyttats lite det var absolut inge panik.. ringde Tingsrätten... och fick det uppfixat. tillsammans med en jättetrevlig tjänsteman som hjälpte till i andra ändan :) rätt man på rätt plats skulle jag säga..
2 orosmoln till,  mindre...

Projekten är på god väg :) tackvare också min jättehärliga hjälpreda i verkstan.. hon är värd tusen röda rosor :) en bättre anställd är svårt att hitta :) så tack till dej :)

Jag var glad och positiv :)  ochblev överaskad då jag öppnade epostlådan, jag fick en större offertförfrågan... som DE bad ursäkt för att de inte hunnit svara på tidigare... och jag som hade gett upp hoppet att det struntat i mej... så nu håller vi tummarna...
som man ser vet man  aldrig vad som kan vänta bakom nästa vägkrok...

Slutade  straxt efter 19.00 efter jag levererat ett projekt till en jättenöjd kund.
Har bombaderats av kunder och alla varit otroligt uppåt fastän det snöade och jag nämnde om att det är jag som önskat ovädret....de bara log att våren kommer nog sinom tid.. tror de också var lättade då vädret var som det var .. de behövde då inte heller stressa med i sintur med sina projekt..de fick ta det lugnare med gott samvete :)  )

Jag lagade Mat; ris och ägg
( hittade faktiskt nåt fastän det bara var lampan som lyste i kylskåpet... vi har nyligen bytt kylskåp.. fick ärva av min bror kyl/sval/kyl som de skulle kassera undan sin remont de tyckte den var omodern... och vi var jättelyckliga .. den hade en lampa som fungerade... öppnade dörren en några gånger och den lyste varje gång.. tänk vad lite man behöver för att vara lycklig..
 Nu är det bara att vänta att de slänger ut spisen/och mikron också.:).. för vår har slutat att fungera endast 2 plattor som blir varma (antingen helt på eller helt av...,men det går att koka på dem. så de är inget att stressa upp sig för..det kunde vara värre...,
 Vi behöver ju inte ta in Pentigasköket från segelbåten för att fixa mat.. såsom vi gjorde då de stängde av strömmen för några år sedan...egentligen var  Det  en mycket bra tid, nästan så jag rekomenderar det för andra också...  för vår familj.var det bra.. jag iddes inte betala elfakturan heller så snabbt för vi trivdes och satt tillsammans med ett stearinljus på bordet diskuterade allt möjligt mellan himmel och jord, spelade kort och umgicks.. allt annat än då elen var på alla höll till på sina håll.

Så det BLEV EN BRA DAG :)  tänk vad postivit tänkande kan göra mycket... och då man sätter lite pli på sig själv. och faktiskt skriver ner sin agenda.. prickar av en sak i taget och bli glad då man märker att listan faktikst blir kortare och kortare.. och man fick fara hem med ganska gott samvete :)

Nu lyckas ju inte detta vet jag av egen erfarenhet varje gång.. fastän jag försöker vara en positivt tänkande människa

MEN VAD ÄR LYCKA??.. Lyckan tror jag är inte en konstant känsla ( förutom då man var ung och nyförälskad kanske...) Jag tror att  lyckan är nåt som finns kanske bara en kort kort stund, kanske en liten fågelsångs trudelutt  som man hör då man går till bilen, eller då man ser den första krokusen som håller på att kämpa sig fram genom snötäcket...(en riktig företagare...) någon som ger ett leende då man går förbi.. eller som lampan i kylskåpet....
Just då!!  då skall man njuta, känna, smaka  på den känslan , sedan skall man  sätta den i ryggsäcken som jag tror man bär med sig genom livet, ömt och försiktigt som den skulle vara gjort av finaste porslin.. och sedan då dagarna inte ser såååå ljusa ut kan man  plocka fram dessa små ting och minnas,
 Det är lyckan för mej.. de små små tingen. tror bara man ger sig lite tid, att se sig omkring sig, så finns den där..den sk.  LYCKAN...

Så nu tar jag mej ETT vinglas (kanske jag smyger en liten extra skvätt  också...) sätter mej ner och bara tar det lugnt..

Ha en god natt allihopa SOV GOTT..
 imorgon är en nya dag som ett tom oskrivett blad...
17.04.2012 kl. 23:02

vill ha telefonfritt......

Hej igen...

 en normal måndag fortfarande inge vidare.. humör..  kanske en svag 4 (skala 1-10) Har lust att slänga telefonen låååångt... tänkte jag skulle sätta en skyllt med en mobiltelefonbild +rött kryss över...=. telefonfri zon på verkstadsväggen.. undra om folk skulle förstå att jag hatar telefoner just nu..... vi betjänar de som kommer in genom dörren... men telefonen  nej USCH.tur att batteriet tar slut ibland.

det blev en liten paus över påsken....MYCKET DÅLIGT SAMVETE.... för detta..
 blev lite körigt så blev tvungen att ta några dagar det lite lugnare..både för att den mentala biten och lika så kroppsligt för att  hålla ihop...känner paniken stiga igen..... för  mina mappar och bokföring... de är ännu mycket på hälft... men de måste vänta nu en liten stund... kanske jag har ork någon natt att ta itu med dem....få se..

har varit lite mycket av allt möjligt på den mentala sidan..
. har en väninna som blivit canceropererad och nu har de hittat något igen... och hon har varit på operationsbordet idag... men fick ett sms att allt borde vara under kontroll . ;) vilken tur.... Mamma hade också varit på mammografi för hon blev också opererad för cancer i höstas och nu hade hon hittat en knöl i bröstet... men det torde också vara under kontroll, falsk alarm... som tur....
 Lider med alla som har någon när och kär som insjuknat i något... man känner sig så hjälplös då man inte kan göra något annat än bar finnas till.... det är nog bara att vara glad varje dag man vaknar och kan stiga upp....

om det är någon som undrar varför det snöar nu i april.... så beror det på att jag har verkligen önskat det..... lugnar lite ner mina kunder.... tänk att något lyckas.. :) mera snö mera snö...

Försökte lätta på mitt dåliga samveta  som gnagade bak i huvudet "du borde.. du borde... du borde..." detta  gjorde att jag kom till att nu måste jag nog jobba i verkstan också.. (bara jag hittar lite ork..)...så det hopperligen rullar in lite ekonomiskt bidrag i kassan .så jag igen kan ta itu med högen med räkningar... för den hade fått slagsida och vinkade omkull.... undra om personen som ritade lutade tornet i pisa eller turning torso  också hade en liknande hög som inspirationskälla???

Förra veckan försvan någonstans, vet ej vart den tog vägen.. Tog liksom del av ett normalt liv..........tror jag... något som känns mycket avlägset nuförtiden...
 Onsdagen var jag som övervakare för en grupp elever som gjorde yrkesprov.... dit försvann den dagen, fastän det nog var intressant.... (bedrövligt  men... man kan inte vänta sig att elever skall lära sig ett yrke på en kurs på 6vkor... måste nog ta itu med detta och sätta ännu en gång kritik till skolan i form av en skrivelse.... för såhär kan det ju inte vara... eleverna kastar bort 3 år av sina bästa år på en utbildning som inte är som den borde..... ( ställer mej frågan ... måste jag engagera mej... men då jag är sådan som person så jag kan bara inte vara tyst....... men kanske det leder till något bra för kommande elever..och det gynnar kanske någon.)

 Torsdagen tog jag lite ledigt "metime"  jag var och hälsade på mina döttrar det var  skoj (jättelängesedan sist)fastän vi  besökte ätstörningskliniken med min yngre dotter.. så nu hoppas vi får den biten under kontroll också och det blir det nog :) jättemysig personal.... Hon hade gjort morgonmål till mej då jag kom dit stekt ägg bröd och morötter mums.....och sedan han vi en snabb runda via loppis.. var skönt med några timmar utan att tänka på arbete, man kände sig liksom " en normal mamma"bara vara med nära och kära. borde unna mej mera sådant.... ( jag hann ju nog förstås på kvällen i jobb istället...)

 Fredag igen på skolan för att bedöma yrkesprov..... Varför lovar jag att ställa upp på allt.... har ju ändå för lite tid i dygnet.. På lördag skulle jag haft ett möte som jag är ordförande för vårmöte på agendan..... men som tur har jag bra viceordförande som tog över och skötte den biten.. Kände bara att kroppen/knoppen säger ifrån måste till verkstan måste måste måste......

och hoppsan då hade veckan gått... så då blev det att jobba lördagen istället min äldsta dotter kom och hjälpte till vi gjorde lite arbetsbyte.... ( vad skulle jag göra utan  henne... så tack om du läser detta ) och på kvällen var vi och bowlade, det var kul.. jättelänge sedan sist...  1maj närmar sig och jobbet packar på... otaligt många projekt skall vara färdiga så nu blir det att ligga i... för att göra kunderna nöjda... fastän de själva vaknat lite sent... och sedan är det mitt fel om vi inte hinner få det fixat....men så är det varje år....

 måste sätta papperen till sidan men några fakturor måste jag betala. (MINNS!!!).. lovade utmätningsmannen redan ifredags... undra om det kommit in pengar... borde ha loggat in och tittat... men orkar inte just nu...för vet att omjag börjar fundera på den biten så blir det inge sömn inatt heller.... men. imorgon bitti... KOMIHÅG!!..

Satte mej ner i söndags (igår) och gjorde en liten mindmapping för att få lite pejling på situationen.... då en del var på papper så insåg jag att inte konstigt att det är virrigt uppe i knoppen....alldeles för mycket... undrar om hjärnan helt tagit ledigt... försöker varje kväll intala den att organisera lite över natten men den fanken sover den..kanske har den "sk. pekkasdag".. inga poäng för dej denna vecka.... här får man slita själv.... ( min yngsta dotter tyckte jag låter lite skitsofren... med att prata med hjärnan...  men då vi var till kliniken så pratade de också om en inre röst som de kallade för "HAN" som ställer till det för de som har ätstörningar...så det är nog samma HAN som jag pratar med mellan varven...inte bara jag som är skitsofren :)

Undrade idag om man skulle byta yrke... men till vad..?
skulle gärna arbeta med att hjälpa andra på nåt vis... finns så många  runt om som har det svårt och tungt...mina/våra problem är sist och slutligen småa....i helheten. om man öppnar ögonen och ser runt sig så  kan man hjälpa med att bara finnas till, ge ett vänligt ord, klappa på axeln och fråga "hur mår du egentligen"... som en vanlig medmänniska...tänk om alla skulle försöka få in i sitt veckoschema att göra en god gärning om dagen....det skulle kännas bra både för en själv och de andra.... 
Sätter detta på min veckans agenda !!! en god gärning om dagen inte så svårt.

Så nya tag, ny dag imorgon... tulpanerna på väg upp utanför köksfönstret.... njuter av det vackra som finns runt om ... :)

vi kämpar vidare... jag och ni där ute i cyberspace..
16.04.2012 kl. 22:54

Torsdag ...... kunde vara bättre.....

God morgon

Denna morgon, ingen höjdare en 3 (skala 1-10)

Inge sömn och hjärtklappningar...Alla måsten ploppade upp.

 Då jag ännu låg isängen kändes kroppen som en ångvält kört över mej under natten, min ryggvärk gör sig påminnd, alla kroppsdelar känns som bly  orkar inte stiga upp......
. tyvärr vet jag vad det beror på.. ETT DUMT HUVUD...
 har ju lärt mej under årens lopp att det inte är bra med 11-16h arbetspass inkl. en kort omelettpaus med kaffe.
Men då jag varit "fiffig" och vant mej att man kan tjuvkoppla bort hjärnan, sätta den liksom i pausläge.. då kan man jobba hur länge som hellst.... då blir resultatet såhär.

Min hjärna och jag har en kompisrelation... ibland är vi osams... ibland är vi ganska överens, vi diskuterar ofta med varandra..Har ganska stora tvister ibland.... tyvärr måste jag medge att hjärnan har nog de klokare förslagen... men jag är bra på att prat omkull den.. men då tar den just morgonens knep till hands (ganska osjust..) hjärklappning ryggont m.m. Den har ett visst försprång kanske det beror på någon form av gener eller DNA grejer.. och jag är ju bara en vanlig företagare..... så hjärnan leder 1-0 i dag..

Idag snöar det härligt... jag är nog en av de få som gillar snöoväder och storm såhär på våren.... för då håller sig mina kunder lite lugnare för de älskar våren :) , De har förstått dethär med att njuta av livet...nåt jag missat i nåt skede, borde gräva fram det ...) Jag brukar skoja och säga att mina kunder är som små myror som söker sig fram då solen visar sig på våren.. :) men idag får dom krypa in tillbaka en stund... så kanske jag hinner komma ikapp mitt tidschema..
Blev påminnd av telefonen igår att jag har en hel del som legat vilande pga mitt pappersarbete... men vad prioriterar jag... kan någon svara på det.. gör jag inte dessa bokföringar och deklarationer så behöver jag inte göra några jobb heller... oj oj jag och min tidsplanering är en sk. tidsoptimist.. jag är fast troende på att det finns 48 h i dygnet 362 dagar i året......hur blev det så.....var gick det snett....
 Nu knackar min hjärna på igen  " men kära vän, öppna almanackan och se, veckan består av 5+ 2 dagar  á24h/dag, 5 är tänkt för arbete och de 2 på slutet är tänkt till vila...Usch vad klok den låter....) (2-0 till hjärnan)

Så dagens agenda....
Borde hinna via skattebyrån och lösa ut tidigaer års skattedeklarationer som jag beställt,,, för att lära mej hur jag skall deklarera.
Borde hinna fakturera
Borde hinna leverera några fakturor på färdig gjorda projekt. (VIKTIGT)
Borde hinna beställa material till väntande projekt
Borde färdigställa några projekt ( men io för sig kan jag göra dem över påskhelgen) den är ju lång och man kanske får jobba i lugn o ro. för andra firar ju påsk..)
Så var de ju fortsättningen på mitt inmatningsprojekt.
Ja och så kommer mina döttrar och hopperligen min man också hem ikväll  :)
OJ DÅ och så måste det ju handlas mat idag butikerna är ju stängda...... måste titta vad som finns på kontot  blir kanppast något storköp.... måste skrapa de småa hjärncellerna och se om man kan fixa något lite extra med små medel... Hjärnan halloo... goda förslag mottages.
Borde mitt hus som ser ut som ett kaos fixas.... neeej... ingen komme ändå på besök... hoppas jag.... vi kan ju släcka lampan låsa dörren så tror dom vi är och firar påsk  kanske i fjällen.... som många andra gör...
Kattmat och hundmat slut... Glöm ej...
Borde hinna föra en påskblomma till mamma o pappa....  VIKTIGT!!!!!!
 (de väntar sig nog ingen för de känner mej..... och hur jag går ann, men tänk om jag skulle överaska dem :)  man borde ju ta vara på sina nära och kära så länge de finns med oss....... för sedan är det för sent... och där står man för sig själv.

hmmm  jag tror jag tar en till kaffekopp och  ett papper skriver ner min agenda och ännu en gång kavlar upp ärmarna, ser på min fina grön fjäder i påskvasen.... positivt tänkande positivt tänkande....
för DETTA ÄR JU EN NY DAG MED NYA MÖJLIGHETER... ( nu just är tron inte riktigt stark på denna slogan....)

MEN VI KÄMPAR PÅ :) :)
 jag och alla ni andra som känner igen er antingen som företagare eller som annars bara har en " Det lite stressigt" så här inför påskhelgen

ps... hjärnan tänker på annat.... jag ser ju det är ännu många timmar kvar före påsk så jag hinner nog med mycket.... ( pssst  1 poäng till mej.. )

Kaffepaus


05.04.2012 kl. 09:20

onsdag.... kämpa vidare

liten paus med kaffe och några ord hit på bloggen...

Nu har vi redan hunnit till onsdag..... humöret har sjunkit till en 5 (1-10)

matar in bokföringsuppgifter i mitt fina nya system... mata mata, mata.... tar dessa papper aldrig slut....

  har kommit på företag 1 ( av 3)  till oktober, pust ! jag som trodde detta skulle gå betydligt fortare... men det börjar röra på sig börjar minnas konteringsnumrorna så småningom.... sedan återstår det att få till det på slutet och hoppas att allt är rätt och till sist borde det göras bokslut... + deklarationen som redan är 2 dgr försänad.

Inge problem med att fira påsken... vet redan helgens agenda... papper papper papper  PÅSKÄGG.. papper papper

Ha det gott ut i cyberspace.

Solen ser frestande skön ut utanför fönstret.....
djupt andetag .......och fortsätt jobba  ;(  
04.04.2012 kl. 16:05

Måndag igen :) men idag positivt laddad, deklarationen närmar sig

Då var det måndag igen men faktikst positivt laddad men 8 (på en skala 1-10)

påsken närmar sig.... påskpynt på bordet, fina fjädror i olika färger.. den grön högst upp påminner mej om  positivt positivt positivt...

Var på men mycket bra föreläsning med Tomas Enhagen om hur man kan vända sin tankeverksamhet till det positiva.. mycket bra föreläsning. vi lärde oss att vi använder bara 1promille av vår hjärnkapacitet... (har faktiskt lite märkt det) men vi lärde också att hjärnan har 2 viktiga uppgifter det första är  att hålla oss vid liv ( och det är ju bra :) ) det andra är att uppfylla våra önskningar både medvetet och omedvetet. och laddar vi vår hjärna med negativa önskningar ja då får vi det... tex om vi konstaterar att jag har mycket dåligt minne, det ligger liksom i släktet mamma har det också... då ger vi en önskan till hjärnan "att dåligt minne jo det kan jag fixa, hur senil vill du vara ?? och vips vi minns inget , så det gäller att träna hjärnan mera i den positiva riktningen jag minns och jag kan osv. Vi fick i uppgift att 1gång om dagen i 5minuter i en månads tid satsa på oss själva med att tänka på något som vi skulle vilja uppnå och han lovade att vi kommer att uppnå detta :).... så jag bestämde mej detta skall testas (vi fick göra några övningar och såg att det verkligen nog fungerar.. fastän det låter konstigt..) Vi skulle använda oss av 3 sinnen Syn, Hörsel och KÄNSLA!!!!

Så mitt test 1 är  Jag skall lämna in min egengjorda bokföring leende till en mycket glad funktionär på skatteverket som glatt tar emot min skattedeklaration med bilagan av min egen bokföring. och efteråt känner jag mej såååå nöjd och glad och klappar mej själv på axeln. Det gjorde du bra !!!

För mitt dilemma är att pg.a min ekonomiska situation har jag gjort ett beslut att jag kommer att bokföra själv !! ( många säger dumt beslut.., men jag har bestämt mej, så blir det för att få både begrepp om situationen sjäv. inte bara få en resultaträkning och balansräkning som man ej förstår...) Jag har ju lite bakgrundslärdom i form av handelsläroverk 1980 av lite redovisning med mycket usla vitsord... men skam den som ger sig har ju faktiskt nog försökt förkovra mej några gånger kurser med blandad resultat.. men skam den som ger sig...

Fick lite uppgifter av min fd. bokförare om tidigare års resultat och nu har jag suttit flere nätter och helger och försökt komma underfund med Debet/Kredit ibland skall det vara just tvärtom... varför.... skulle det sättas på 2 ställen... skulle det samlas på Aktiva/Passiva eller skulle det till resultaträkningen.... oj oj.. hittade et gratisbokföringsprogram på nätet och hoppas att denna är ett fungerande program... då jag kommit till slutet med alla uppgifter... har 2 företag + ett jordbruk som borde inmatas hela 2011... och skattedeklarationen inlämnas i mitten av april... (positivt tänkande, positivt tänkande..)

Beslöt att sitta hemma och göra kontorsjobb och de andra får fixa verksamheten på verkstadsgolvet.. skönt då man kan lita på dom.

Så dagens agenda består av att :   har fått ihopplanerat en Kontoplan (ok) har matat in tidigareårs ingående balans (ok) men finns en misstanke ett av bolagen har allt vänt bak och fram debet och kredit summor på felsidor... starta här!! sedan är det bara att börja mata in, tror jag... har tack o lov kvitton samlade snyggt i flere mappar.

Så chfen!! le,  kavla upp ärmarna, djupt andetag,  börja jobba :)

Ha en bra arbetsdag allihopa  :)

02.04.2012 kl. 12:14

Vem är jag

 Jag har en underbar  familj, med en man som också är företagare , 2 vuxna döttrar som är mitt i livet med massor av kreativa upptåg :),ivårt hem finns massor med husdjur...(Jag tror vi kan kallas djurvänner).

 Vi bor på landet, en härlig lugn och lummig plats nära vatten, men som man tyvärr inte hinner njuta av pga av jobbet ...och att man är arbetsnarkoman.
Mitt hem ser ut som ett kaos.. men jag föredrar att göra annat än städa den lilla tid som jag tar ledigt i form av goda middagar med familj och vänner ( de få man har som förstår att middag betyder med start kl 21-23.00 på "eftermiddagen" då man kommit från jobbet.

 Vi har en segelbåt NP som ibland om somrarna får känna vattnet runt rodret ( om vi hunnit sätta den i sjön...) Men de gångerna vi tagit oss tid att fara ut... är bara för underbart, som man längtar till varje vinter och vår :)  denna anskaffning som inte är någon lyxig skapelse men har en otrolig inre själ ( beror säkert på konstnären som på 80-t ritade den och skapade den.), har varit vår räddning för att hitta en inre lugn och hinna njuta av allt vacker som finns runt oss som man annars bara rusar förbi. kommer säkert att berätta mera om dessa äventyr i framtiden..

Jag har varit företagare i 25 år ( oj blev det så många år...) hmmm..
Min företagshistoria:
 Jag började som enmansföretag ute på landsbygden... efter flere år och hårt slit samtidigt som jag försökte uppfostra mina döttrar som växte upp och med en man som pga sitt jobb  var ute i världen, så beslöt jag att jag behöver goda råd och ett bollplank. Så jag tog med en mentor ( har hunnit med 3 st redan under årens lopp) med i bilden för att klarlägga min situation. Detta var mycket bra då man stannat upp liksom och man ändå hade drömmar om något mer. Med min mentors hjälp utvidgade jag mitt företag och flyttade den till ett mera centralt läge. Företaget växte och som mest hade jag 4 anställda, och livet såg bra ut...... tills jag insåg att allt bara gått för fort ( kan gemföras med benjijump, utför stupet och hoppas repet håller, och sedan slängas upp och ner upp och ner...), med facit ihand ställer jag mej frågan "Var jag beredd på vad detta innebär, med att förstora företaget" alla utmaningar med anställda, jag som ledare och dessa stora projekt som skulle slutföras för att nå succen..... Jag kom till att företaget växte fortare än jag själv .  (bra med ideer men då man gödslar för mycket växer det för fort...och risken är att allt vissnar)
Jag försökte gå kurser i ledarskap, lära mej ekonmihantering ( lite mera papper nu mot då jag satt och jobbade själv och hade pejling på allt) m.m. Jag lärde mej många nyttiga saker men problemet som uppstod var att  "TID" = 24 h /dygn var alldeles för lite.... borde varit x3 och då pratar jag bara om jobbet... sedan inte att förglömma borde också vara ett privatliv...familj och goda vänner. Goda råd kom det från många håll... Du måste ta det lugnare... tänka på dej själv...  hmmm hur gör man då tsunamin redan sköljer första vågorna i nacken...
 En ljusning i min situationen  har varit att prata med andra företagare... fastän man är i helt olika branscher så har man så mycket att ge varandra. och en förståelse över situationen.. för vet av egen erfarenhet  går jag på kaffe till en väninna och försöker berätta att .." oj f... momsen skulle ju vara in idag..".. så får man i all välmening förstås  att "oj då..... vill du ha mera kaffe... jag har bakat med barnen en ny kaka...men kära du, du måste ta  ledigt några dagar..njuta av våren.." men då man pratar med en annan företagare, så vet dom prescis den känslan och paniken som både går igenom kroppen och knoppen. man sitter liksom i samma båt fast båttypen kan vara olika... både större /mindre, motorbåt/segelbåt... :)

Det borde vara "tillåtet" att prata öppet   hur det är leva och kämpa i sitt företagande. både i uppförs ( dela av glädjen ) och nedförs ( få en klapp på axeln kanske några stärkande ord) men tyvärr så i den delen av världen som jag lever i så håller man masken och ger en bild av att allt är ok.... ställer mej frågan VARFÖR?

Dethär är lite bakgrund till vem jag är kommer säkert att reflektera om olika saker med att vara företagare och mamma i min blogg

mitt motto är
 Ny Dag nya Möljligheter och  (motgångar) och  nya Utmaningar :)
31.03.2012 kl. 14:18

Målet för mitt företagande

I min blogg kommer jag att använda mej av bilder, för bilder berättar för mej mera än ord ( kanske på grund av min dyslexi..) och bilder kan var och en tolka på sitt eget vis.

Denhär bilden visar hur jag "försöker" nå framgång i mitt företag. allt är inte bara rakt uppåt, tyvärr fattas de stora nerförsbackarna i bilden... men med människor runt om mej kämpar jag framåt-- och hopperligen sakta men säkert uppåt.
31.03.2012 kl. 12:54

Nu börjar det...

Jag har aldrig skrivit blogg förut... knappt läst någon... men nu tänker jag ta slag i saken. Fick tips av mina döttrar att detta kunde vara en grej för mej :)

Min blogg kommer att vara ett sätt för mej att bearbeta / rensa / organisera mina egna tankar och funderingar, bekymmer och glädjeämnen. Kanske mina funderingar kan vara till hjälp också för någon annan :) Kommentera gärna  mina funderingar.. hoppas detta kommer att vara både att ge och ta :)

Jag känner mej själv och vet att det kommer att bli perioder som jag inte hinner skriva ( måste ju jobba också :) )  och perioder som ja kommer att vara på hugget och har massor i min hjärna ... men vi får se hur det blir.
31.03.2012 kl. 11:36

Jag har aldrig skrivit blogg förut... knappt läst någon... men nu tänker jag ta slag i saken. Fick tips av mina döttrar att detta kunde vara en grej för mej :)

Min blogg kommer att vara ett sätt för mej att bearbeta / rensa / organisera mina egna tankar och funderingar, bekymmer och glädjeämnen. Kanske mina funderingar kan vara till hjälp också för någon annan :) Kommentera gärna  mina funderingar.. hoppas detta kommer att vara både att ge och ta :)

Jag känner mej själv och vet att det kommer att bli perioder som jag inte hinner skriva ( måste ju jobba också :) )  och perioder som ja kommer att vara på hugget och har massor i min hjärna ... men vi får se hur det blir.

mickroforetagare@hotmail.fi

Senaste kommentarer

24.01, 11:10Hjälp med blogg rensning behövs av mickroföretagaren
14.05, 09:04Avstängt vatten av Mats
05.05, 20:42Avstängt vatten av tankar från tallmo